tiistai 16. joulukuuta 2014

Keittiökaruselli ruokakurssi

Keittiökaruselli kurssilla otettiin todellakin keittiö haltuun ja valmistettiin hauska ja maukas menu. Kokkeina häärivät lapset (7-12v) ja aikuiset yhdessä. Kun tehtävien työnjako oli suoritettu, alkoi iloinen puheensorina ja keittiössä leijua ruokaisat tuoksut. Menu sisälsi alkukeittona ”Tuhkimon samettista sosekeittoa”. Pääruuan kokosimme ”Mikki-hiiren Tikkuperunoista ja Kapteeni Koukun kanapaloista”. ”Mummo Ankan ytykäs salaatti” raikasti ja antoi sopivasti potkua pääruualle. Jälkiruokana nautimme vielä Joulumuorin jälkiruokasalaattia.

Kotona suunnitellessa ruokalistaa lapset osallistuivat menun laadintaan. Opiston keittiössä oli ilo opettajana ja äitinä seurata lasten toimintaa. Taitavat ja innostuneet lapset hääräsivät keskittyneinä, Tikkuperunat järjestyivät pellille suoriin rivistöihin ja kanapalat maustettiin rohkeasti. Sosekeitto oli maistuvaksi taikakauhalla sekoitettu. Ruokamenu nautittiin yhdessä isossa ruokapöydässä keskustellen ja maistellen eri ruokia. Lapset olivat taitelleet servetit ja kattaneet pöydän yhdessä aikuisten kanssa.


Kurssin lopuksi paneuduimme brunssi-ideoihin isänpäiväksi, joka oli seuraavana päivänä. Opettelimme taittelemaan kangas lautasliinoista sydämiä ja kauluspaidan. Kauluspaidalle lapset saivat suunnitella paperi kravatin ja kirjoittaa siihen isänpäivämenun – tai kortin. Oppilaat saivat myös vihjeitä pihvinpaistamiseen isälle ja mitä isälle tarjota brunssilla. Lopuksi täytyy todeta, että yhdessä tekeminen on mukavaa. Siinä opitaan toinen toisilta ja heitellään ideoita. Kurssilla heräsi ajatus, että tämä otetaan vielä uusiksi.

"Mummo Ankan ytykäs salaatti"


Teksti ja kuvat Tuija Pietilä-Estrada