perjantai 20. marraskuuta 2015

Venäläinen ruokailta

Jokiläänin opiston ohjelmaan kuuluu monipuolisia kotitalouskursseja. Yksi tällaisista kursseista oli 17.12. Humppilan yläasteella pidetty Venäläinen ruokailta. Opettajana Marina Aalto. Illan kuluessa käsiteltiin venäläisiä juhlapöydän alkupaloja. Aktiviseen valmistamiseen on tarjottu neljä alkupalaa. Niiden joukossa on kaksi erittäin suosittua salaattia, Olivier ja Silli turkiksen alla, Uuden vuoden vastaanottopöytää on mahdotona kuvitella ilman niitä. Punajuurisalaatti valkosipulilla ja saksanpähkinöillä on myös saanut paikkansa venäläiseltä juhlapöydältä. Laitettiin myös vähemmän perinteisiin alkupaloihin kuuluva greippirapupuikkosalaatti. Bonuksena jälkiruoaksi oli nopea omenapiirakka, jota epävirallisesti kutsutaan Vieras ovella.

Opettajan alkupalavalinta on osoittautunut oikeaksi. Kaikki salaatit olivat ryhmälle uusia- Erityistä suosiota saavutti Silli turkiksen alla. Jopa henkilö, joka ei yleensä pidä sillistä, sanoi, että hyvä oli. Omenapiirakka onnistui myös ja on syöty aidon venäläisen (krasnodarilaisen) teen kanssa. Ryhmän yhteinen mielipide oli, että kyllä perheille tällaista tarjotaan.

Illan päätteeksi kaikki laitettu on juhlallisesti ja hyvällä mielellä syöty.

-Marina A